Trailrunning

Ook een keer meedoen?

Voor de loper die van uitdaging en afwisseling houdt is er trailrunning, de laatste trend op het gebied van hardlopen. Je rent op onverharde paden – trails – door de natuur. Het liefst met hoogteverschil. Onderweg kom je hindernissen tegen als krappe bochten, boomwortels en laaghangende takken. De ene keer loop je door mul zand, dan weer door hoog gras of over de hei. Zo zoek je steeds meer de uitdaging op. Het gaat bij trailrunning niet zozeer om de snelheid, maar meer om het gevoel en de beleving. 
 

De eerstvolgende trailrun              

 

Wat is het tempo?

De gemiddelde snelheid voor het A/B/C-niveau is 9 km/uur, inclusief pauzes. Het looptempo is +/- 6 minuten per kilometer. De afstand ligt tussen de 12 en 15 km per training. Voor het C/D-niveau 7,5 km/uur, inclusief pauzes. Het looptempo is hier +/- 7 minuten per kilometer. De afstand is tussen de 9 en 12 km per training. Tempo wordt aan de groep aangepast, dus aarzel niet om aan te sluiten. Bij voldoende belangstelling wordt een extra tempogroep geformeerd.

Praktische info

Voor twee of drie tempogroepen wordt op elke eerste zaterdag van de maand een activiteit georganiseerd. Zowel leden als niet-leden van THOR kunnen deelnemen aan de trainingen. Deelname is voor leden gratis.
Aanmelden voor een activiteit is verplicht in verband met overzicht en veiligheid. Er kunnen maximaal 20 lopers in een groep aan een activiteit meedoen. Aanmelden via: trailtraining@thor-roosendaal.nl, maar ook voor vragen kun je mailen naar dit adres. 

Footprintrunner

Voor het goed kunnen uitvoeren van het trailrun programma heeft THOR samenwerking gezocht met Footprint. Zie website https://www.footprintrunner.com, hier vind je ook direct de regioruns.

Check hier de meest recente foto’s